Kunst


Scrol naar beneden of klik op één van deze links:Prentenboektip

 

Kleur

Marieke ter Berge heeft het prentenboek KLEUR geschreven, dat verschenen is bij uitgeverij Lemniscaat. Ze heeft het boek gemaakt voor haar zoon, die dyslexie heeft. Dyslexie is geen gebrek, maar een talent: kijk op een andere manier naar het leven! De hoofdpersoon van het boek, heeft een trieste uitdrukking op zijn gezicht wanneer hij in de schoolbanken zit met werk op zijn tafeltje. De letters en cijfers veranderen echter al snel in vrolijke en kleurrijke tekeningen, wanneer hij zijn kleurpotloden erbij pakt.

In de prachtige illustraties van dit boek, zien we de fantasierijke wereld van deze jongen zich voor onze ogen ontvouwen: een ode aan kunst en verbeelding! Dit tekstloze boek zal zeker een troost zijn voor alle kinderen die het moeilijk hebben op school. Want woorden zijn niet nodig, wanneer je je fantasie hebt en je jezelf kan en mag zijn.Kunst: evaluatie cirkel


Kunst: letterblokjes


Kunst memory


Tentoonstelling plastic soep


Het evaluatiepalet

Om op een leuke manier het werkproces te evalueren, gebruik ik het evaluatiepalet. De kinderen mogen een gekleurde dop uitkiezen en ik stel dan een vraag die bij de kleur hoort. Kinderen leren op deze manier feedback geven en ontvangen.