Blog


Tijd voor Torens

Ik werk al ruim 20 jaar in het onderwijs als groepsleerkracht, maar ook als interne cultuurcoördinator en cultuurbegeleider. In al die jaren heb ik veel warme contacten opgebouwd met beleidsmakers, kunstenaars en educatief medewerkers, met wie ik mijn passie voor kunst- en cultuuronderwijs deel.

Lees meer »

Verslag kunstproject op Grote Beemd

Wie afgelopen woensdag (22 juni 2022) langs Grote Beemd is gereden, heeft waarschijnlijk gezien dat op het plein diverse bouwactiviteiten plaatsvonden. De groep 8 leerlingen van JLS Driecant, Talent en Bs. de Bloemaert waren samen met brugklassers van het Beatrix College druk in de weer met takken, autobanden en oude meubels.

Lees meer »

Lego

De Deense Ole Kirk Christiansen begon in 1916 een eigen meubelmakerij het het dorp Billund. Vanaf 1932 legde Christiansen zich toe op het maken van houten speelgoed. Het Deense woord voor speelgoed is 'leg godt', waar Christiansen zijn merknaam Lego vanaf leidde. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het gebruik van plastic steeds meer in zwang. In 1947 produceerde Christiansen de eerste plastic bouwsteentjes met de bekende ronde noppen aan de bovenkant en een holle onderzijde, waardoor de blokjes op elkaar geklikt konden worden. Deze steentjes waren echter niet van een bijzonder goede kwaliteit.

Lees meer »

Loslaten

Voor de website Onderwijskoppen mocht ik een stukje schrijven over mijn Onderwijsmoment van 2021. Het werd een stukje over mijn overgang van groep 1/2 naar groep 3/4 en hoe ik mezelf in mijn nieuwe groep als 'kleuterjuf' opnieuw moest uitvinden.

Lees meer »

Het belang van kunst- en cultuureducatie

Op school ben ik verantwoordelijk voor cultuureducatie. Veertien jaar geleden heb ik de opleiding Intern Cultuur Coördinator gedaan en later nog de HBO+ opleiding tot cultuur begeleider. In het kort komt het erop neer dat ik de beleidsplannen voor cultuureducatie schrijf, de begroting maak en de contacten onderhoud met diverse culturele aanbieders en de gemeente.

Lees meer »

Inhoudskaarten SLO het jonge kind

Het SLO heeft inhoudskaarten geschreven waarop alle doelen voor het jonge kind overzichtelijk bij elkaar staan. Op de kaarten voor Fase 1, staan de doelen voor groep 1 en 2.


NRO-verbindingsprijs 2019

Foto: Edwin Weers


Onthulling groot wandkunstwerk