Verkeer / vervoer


Prentenboeken tip:

Met Filippa Fazant naar de overkant

 

Wanneer jonge kinderen deel gaan nemen aan het verkeer, is het eerste wat zij leren, hoe ze veilig moeten oversteken. Het prentenboek 'Met Filippa Fazant naar de overkant' is dan ook een ontzettend leuk prentenboek om centraal te zetten tijdens het theme verkeer en vervoer in de kleuterklas. Het boek is geschreven en geïllustreerd door Briony May Smith en is verschenen bij uitgeverij Lemniscaat.

Filippa Fazant woont in het bos bij het dorpje Fijnhulst en elke dag wanneer zij de Oude Eikenweg oversteekt, loopt ze het risico om pannenkoekenplat gereden te worden door een voorbij suizende auto. Dit maakt haar zo boos, dat ze zelfs de burgemeester hierover een brief schrijft. Maar ze krijgt geen antwoord. Wanneer Filippa Fazant in het dorp een klaar-over ziet, komt ze op een geweldig idee: ze wordt klaar-over voor al haar vriendjes in het bos!

Wanneer de kat van de burgemeester verdwaalt en Filippa Fazant haar veilig naar huis wil brengen, besluit de burgemeester dat het tijd is om Filippa te helpen met een echt oversteek-spiegelei en een heus zebrapad voor de dieren in het bos.

'Filippa Fazant naar de overkant' is een prachtig prentenboek, met een aansprekend thema, dat zeker herkenbaar is voor jonge kinderen. De prenten zijn mooi gedetailleerd, hoewel ietwat donker van kleur. Het boek biedt talloze aanknopingspunten om rond te werken in de klas. Zo kun je het hebben over de bosdieren, het schrijven van een brief, verdwalen of zelfs de verschillende emoties die in dit boek genoemd worden, van boosheid tot radeloosheid. Via de website van uitgeverij Lemniscaat is een uitgebreide lesbrief te downloaden, boordevol lessuggesties. Kortom: een mooi en rijk prentenboek, dat zeker niet mag ontbreken bij het thema verkeer en vervoer.

 


Prentenboeken tip:

Weg!

verschenen bij uitgeverij De Fontein

 

Een hoop kleuters zijn fan van de Formule 1. Bij uitgeverij De Fontein is het prentenboek Weg! verschenen, geshreven door Ineke Upperman en geïllustreerd door Emanuel Wiemans.

Het verhaal van "Weg!" speelt zich af op het circuit tijdens een Formule 1 wedstrijd, die kleine Freek samen met zijn vader bezoekt. Freek geniet van het geluid van de racewagens - maar van papa moet hij een gehoorbeschermer op. Met een hotdog in zijn hand, dwaalt Freek af en ziet hij een ernstig gevaar dreigen: een hondje wil de baan oprennen, op het moment dat de racewagens eraan komen. Kan Freek een ernstige crash voorkomen? "Weg!" is een leuk prentenboek, dat inspeelt op de belevingswereld van jonge race fans. Zij zullen er immers regelmatig van dromen om over het circuit te dwalen en zelf de held van de wedstrijd te worden.


Verkeer woordkaarten


Verkeer beebot mat


Verkeer schrijfpatronen


Verkeer activiteiten bundel:

35 pagina's voor €3,50