Kleurenmonster


Deze poppetjes heb ik ooit gekocht bij Amazon.


Boekentip:

Het Kleurenmonster, door Anna Llenas

 

Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand?

 

Samen met meisje probeert het Kleurenmonster al zijn emoties te ontrafelen. Hij leert dat elke emotie een kleur heeft en dat je elke emotie in een apart potje kunt stoppen. Een geweldig prentenboek om met jonge kinderen te praten over hun emoties en deze te leren herkennen. Want ben je nu bang, boos, verdrietig of misschien wel verliefd? En welk gedrag is passend bij welke emotie? Een zeer herkenbaar boek voor jonge kinderen, want het is best moeilijk om je eigen emoties te ontrafelen.

Er is ook een tweede prentenboek over het Kleurenmonster verschenen. In dit boek is het Kleurenmonster niet bang, boos of verliefd, maar juist erg zenuwachtig, want hij gaat voor het eerst naar school. Ook dit boek zal voor veel kinderen herkenbaar zijn.

 


In deze bundel vind je 26 klei matten om te oefenen met de cijfers 1 tot en met 10. Bij dertien matten kunnen de kinderen evenveel bolletjes klei maken in de pot naast het kleurenmonster. Bij de andere dertien matten kunnen de kinderen de klei bolletjes verdelen over twee potten, om te oefenen met het splitsen. Je hebt keuze uit twee verschillende matten bij de cijfers 1, 4 en 10. Tip: kopieer de matten op A3 en lamineer deze. Je kunt natuurlijk ook werken met knopen i.p.v. met klei.

Deze bundel kost €3,50. Klik op de roze knop of scan de qr-code. Let op, je moet het bestand na betalen direct downloaden.

 


Kleurenmonsters: een bundel met 30 pagina's


Het kleurenmonster: verfplaten


Emotie stenen


Loco kaarten met monsters