Stad en land...

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 12:06

Stad en land… is hét (voor)leesboek voor iedereen die de vele verschijningsvormen van de natuur in ons land wil ontdekken en leren kennen: van de eigen achtertuin tot het diepste puntje van het bos. Wat is het wildste dier van ons land? Wat is de meest getelde vogel? Wat is het oudste bos? Het antwoord op deze en andere vragen vind je in de 50 verhalen over mens en natuur in Nederland in deze bundel.

Van de eerste mens in ons land tot de dominomus en van haarluizen tot de Oostvaardersplassen. De ene keer bekeken met een historische blik, de andere keer met een hedendaagse. Opnieuw adembenemend geïllustreerd door Alex de Wolf. Toegankelijk, humoristisch, informatief en bovenal: een genot om (voor) te lezen!

Stad en land... bevat net als de andere voorleesboeken van  Arend van Dam een schat aan informatie, ditmaal gericht op de mens en natuur in Nederland. Het is een mooi en handig boek om in de klas in de boekenkast te hebben staan, zodat je altijd een passend en leerzaam verhaal kan voorlezen.