De grote boze heks

Gepubliceerd op 3 juli 2023 om 10:30

In een boos wonen een bezorgde haas, een eigenwijze egel, een merel en een uil die graag gedichten voordraagt gezellig samen. De dieren hebben het prima naar hun zin in het bos, maar er is wel één probleempje: in het bos woont namelijk ook een narrige heks, die altijd in een slecht humeur lijkt te zijn. Wanneer de heks loopt te razen en te tieren in het anders zo vredige bos, draait ze er haar hand niet voor om, om de dieren om te toveren. De dieren besluiten met een list de heks te verjagen uit het bos. En hun plannetje werkt! Maar als de heks eenmaal vertrokken is, blijken de dieren haar te missen. Het bos is zonder de "De grote boze heks" best wel saai namelijk...

 

 

In 1990 verscheen het eerste boek met verhalen over de "De grote boze heks". Inmiddels is er een groot aantal boeken verschenen, waarin we de avonturen van de bozige heks en de dieren in het bos kunnen volgen. Al ruim 30 jaar zijn de verhalen van Hanna Kraan onverminderd populair bij kinderen en hun ouders, want zelfs resulteerde in een televisieserie en een theatervoorstelling. In korte, duidelijke zinnen vol humor, heeft Hanna Kraan inmiddels meer dan 80 verhalen geschreven over de belevenissen van de mopperende heks en haar dierenvrienden. Waar de heks de dieren in het bos telkens opnieuw angst aanjaagt met haar snode plannetjes, blijken de liefde en vriendschap voor elkaar het toch altijd te winnen. Of de heks nu een appeltaart tovert, een wedstrijd houdt met haar zus, een toverdrankje mengt of op haar bezem rondjes vliegt boven de boomkruinen, het leven in het bos is nooit saai met "De grote boze heks" in de buurt.

 

Voor wie in de boekhandel niet kan kiezen welk deel uit de reeks te kopen, is er nu goed nieuws. Bij uitgeverij Lemniscaat is een dikke bundel verschenen van ruim 300 pagina's, waarin alle verhalen over "De grote boze heks" zijn opgenomen. Het boek is ook nog eens volledig in kleur geïllustreerd door Annemarie van Haeringen. Met dit boek in de kast heb je dus altijd een leuk verhaal om voor te lezen.

 

Meer lezen over "De grote boze heks"?