Huizen met een verhaal

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 10:00

De Japanse illustrator en schrijver Yoshida Seijl neemt in zijn boek "Huizen met een verhaal" de lezer mee op een boeiende wereldreis rond dertig bijzondere woningen en hun al even bijzondere bewoners. Van het huis van een melancholische vuurtorenwachter, tot aan een verlaten herdershut en van het huis van een kluizenaarspion tot aan de woning van de gewiekste brugtorenwachter: een breed scala aan woningen komt aan bod in dit prachtig uitgevoerde boek.

 

 

Van elk van de dertig woningen maakte Seijl een realistische pagina grote prent in een haast dromerige wereld. Daarnaast biedt hij een inkijkje in de woningen, waarbij hij ook de nodige informatie geeft over het huis en zijn bewoner in korte teksten. Het boek heeft dan ook de opzet van een informatief boek. Maar we maken niet alleen kennis met realistische bewoners als een jonge uitvinder, een astronoom en een mijnwerker, maar ook  met een keurige heks en een drakenkoerier. En heb je altijd al willen weten hoe het huis van zeven dwergen er uitzien of hoe je huis eruit zou zien als je draak hebt? In dit boek worden alle geheimen van de meest wonderbaarlijke huizen  en hun al even wonderlijke bewoners onthuld.

 

 

Seijl laat de lezer niet alleen kennismaken met de dertig bijzondere woningen en hun bewoners wereldwijd, maar geeft een een inkijkje in zijn eigen werkkamer. Aan de hand van schetsen een aantekeningen maken we ook kennis met Yoshida Seijl zelf. "Huizen met een verhaal" is verschenen bij uitgeverij Clavis en is een boek vol inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in bouwkunst. Of je nu wegdroomt bij een boomhut of een spookachtige villa, bij het huis van een obsessieve botanicus of een oude boekhandel, met dit boek waan je je in een haast magische wereld, waarin fantasie en werkelijkheid naadloos in elkaar overlopen.