101 eenhoorns

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 13:53

Eenhoorns spreken enorm tot de verbeelding. Het zijn de meest schattige paardachtige wezens die er maar zijn, vaak in mierzoete kleurtjes, met natuurlijk een magische hoorn op hun kop. Voor kinderen van alle leeftijden is nu het prentenboek "101 Eenhoorns - Waarom eenhoorns nooit pudding eten en alles wat je nog meer moet weten" uitgekomen, waarin alle wonderbaarlijke feitjes over deze prachtige dieren op een rijtje zijn gezet. Althans... schrijfster Ruby van der Bogen heeft deze feiten samen met jonge eenhoornfans bedacht en presenteert ze in dit boek als  feiten. Wist je bijvoorbeeld al dat een eenhoornbaby uit een bijzonder ei komt en een een piephoorn wordt genoemd? Of dat eenhoorns hun hoorn kunnen gebruiken als toverstaf, sleutel of als een handig leeslampje? Je kunt natuurlijk ook een appel op je hoorn spiesen of een w.c.-rol met je hoorn vasthouden. Een eenhoorn kan zijn hoorn zelfs met een toverspreuk aan een nulhoorn geven. Want je hebt vast wel eens een paard gezien met een witte vlek op zijn voorhoofd. Dat is dus vroeger een eenhoorn geweest! Een ander leuk eenhoorn-feitje is dat eenhoorn heel heleboel dieren vriendjes hebbem die ook allemaal een hoorn hebben.

 

 

"101 Eenhoorns - Waarom eenhoorns nooit pudding eten en alles wat je nog meer moet weten" van schrijfster Ruby van der Bogen is een aantrekkelijk prentenboek met hilarische korte teksten en grappige en gedetailleerde  prenten van Alexandra Helm. Op elke pagina krijgen we een inkijkje in de bijzondere en kleurrijke leefwereld van de eenhoorn. De teksten van Van der Bogen zijn met veel humor vertaald door Tosca Menten, die we natuurlijk kennen als schrijfster van de Dummie de Mummie boeken. 

 

 

"101 Eenhoorns - Waarom eenhoorns nooit pudding eten en alles wat je nog meer moet weten"  is verschenen bij uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv. Ik denk dat dit prentenboek een mooie aanvulling is voor de schoolbibliotheek. Het boek houdt het midden tussen een aantrekkelijk vormgegeven prentenboek met een glitterende titel en prachtige prenten, terwijl de teksten met de meest uiteenlopende wetenswaardigheden over eenhoorns, doen denken aan een heus informatieboek. De teksten zijn grappig, maar ook zeker uitdagend voor jonge lezers. Wanneer je graag leest over eenhoorns, zullen moeilijke woorden als 'toverglitterles' je niet weerhouden dit boek te willen lezen.  Het boek zal ongetwijfeld zorgen voor vele uren leesplezier bij alle jonge (en oudere) eenhoorn-fans. De feitjes die in dit boek gepresenteerd worden zijn misschien verzonnen, maar na het lezen van dit boek ga je waarschijnlijk toch op zoek naar een magisch deurtje om zelf een kijkje te kunnen nemen in de magische eenhoornwereld.