Beer en het fluisteren van de wind

Gepubliceerd op 29 maart 2022 om 10:13

Beer woont in een fijn huis en is gelukkig met zijn vrienden die op bezoek komen en aardbeientaart met hem eten. Op een dag besluit Beer echter dat het tijd is voor iets nieuws. Hij stopt zijn mooiste spulletjes in een knapzak en vertrekt, op weg naar het onbekende, zoals de wind hem vertelt.

Onderweg komt hij bij het huisje van Konijn. Hij helpt Konijn met het herstellen van het dak. Maar ook deze keer besluit Beer dat het tijd is om weer te gaan. Toch begint Beer te twijfelen. Had hij bij Konijn moeten blijven?

De twijfel slaat nog meer toe, wanneer Beer verdwaalt en het ook nog begint te onweren! Maar dan verschijnt daar opeens Muis. Muis laat beer een lief dal zien, met een beekje, bosbessen en geritsel van bladeren. Beer is er gelukkig en heeft een nieuw huis gevonden, op zijn favoriete plekje in het dal. Zijn reis zit erop.

'Beer en het fluisteren van de wind' van Marianne Dubuc is verschenen bij uitgeverij Querido. Het is een prachtig prentenboek, met mooie, rustige tekeningen in pastel. Het boek is een stuk dikker dan een normaal prentenboek en vertelt op een rustige manier over de zoektocht van Beer naar het onbekende. Het achterlaten van het vertrouwde is moeilijk, maar Beer zet door en vertrouwt op de dieren die hij onderweg tegenkomt.

Een prachtig boek over een onbestemd gevoel, de zoektocht naar geluk, doorzetten en vertrouwen.