Tijd voor Torens

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 17:18

Ik werk al ruim 20 jaar in het onderwijs als groepsleerkracht, maar ook als interne cultuurcoördinator en cultuurbegeleider. In al die jaren heb ik veel warme contacten opgebouwd met beleidsmakers, kunstenaars en educatief medewerkers, met wie ik mijn passie voor kunst- en cultuuronderwijs deel.

Gedurende het schooljaar 2022-2023 mocht ik als een soort van onderwijskundig adviseur meewerken aan het erfgoed project Tijd voor Torens van het Stadsmuseum Tilburg. Het erfgoed project is bedoeld voor leerlingen van groep 4 in Tilburg.

Sandra van Dam wilde de lijn erfgoed projecten van het Stadsmuseum verder uitbreiden en vroeg of ik wilde meedenken over een onderwerp voor groep 4. Via het kasteel van Tilburg en het Paleis van Koning Willem II, kwamen we uit op het onderwerp torens. We verzamelden een hoop ideeën die verder uitgewerkt werden door Sandra en uiteindelijk door tekstschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout verwerkt werden in een voorleesverhaal, een liedje en een werkboek voor de kinderen.

De leerlingen uit mijn groep 3/4 mochten op een feestelijke dag de eerste exemplaren van het werkboek in ontvangst nemen in het Spoorpark in Tilburg. Klik op de link om het verslag te lezen.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.