De grote hummelheisa

Gepubliceerd op 17 april 2023 om 09:10

Begin maart wekt dierentuin directeur Diederik egel Egbert uit zijn winterslaap. De lente komt eraan en ze moeten nodig aan het werk! In de dierentuin zijn een hoop kleintjes geboren en de hele dierentuin is gevuld met het opgewonden gekwebbel van jonge dieren. Maar dochtertje Kiki van de kameleons Keet en Karel is zoek. Egbert krijgt de opdracht haar te gaan zoeken.

Egbert gaat op weg door de dierentuin en bezoekt de verblijven van alle dieren. Overal waar hij komt, moet hij een probleem oplossen. Luiaard Lizzy is haar kleintje kwijt, Louie Leeuw heeft een probleem met brullen en Suzy zeehond durft het water niet in. In het pinguïnverblijf is de kleine spruit nog niet uit het ei gekomen, de kleine miereneter lust geen mieren en de jonge flamingo Flavio kan niet op één been blijven staan...

Terwijl Diederik en Egbert hard aan het werk zijn om alle problemen van de dieren op te lossen, hebben ze niet door dat Kiki telkens dicht in hun buurt is!

'De grote hummerheisa' is een ontzettend leuk en grappig boek, met aantrekkelijke illustraties en een vrolijk voorleesverhaal. Het boek is erg leuk om in te zetten in de kleuterklas en het thema lente en jonge dieren eens te benaderen vanuit het thema de dierentuin. Achter in het prentenboek zit een gratis poster, die een mooie plek kan krijgen in de groep.

'De grote hummelheisa' is het nieuwste deel in de populaire prentenboekenserie van Sophie Schoenwald en Günther Jakobs, van uitgeverij De Fontein. Eerder al verschenen in deze serie de delen 'De grote tandenpoetsdag', 'De grote verkleedpartij' en 'Het grote bedtijdgedoe'. Vier supergrappige boeren, waar elke kleuter van zal genieten.