Ik ben er voor je

Gepubliceerd op 17 april 2023 om 10:05

Jonge kinderen ontdekken de wereld om hen heen middels spel en natuurlijk met vallen en opstaan. Ook jonge dieren moeten hun leefomgeving leren kennen. In het prentenboek "Ik ben er voor je" van Karl Newson zien we hoe een zestal jonge dieren kennismaakt met de prachtige wereld om hen heen. De vertederende prenten in het boek zijn van de hand van Rosalind Beardshaw.

Het olifantenkalf speelt in een plas met water, terwijl het ijsberenjong op een ijsberg klautert. De jonge walvis speelt in de oceaan en het veldmuisje in een korenveld. De tijgerwelp kijkt vanaf een rots uit over het oerwoud en het uilskuiken bekijkt de wereld om zich heen vanuit het veilige holletjes in een boom.

De verschillende jonge dieren en hun totaal verschillende habitats bieden dan ook genoeg aanknopingspunten om over te werken in de klas: van de savanne tot de poolkap en van het oerwoud tot de oceaan, ook voor de kinderen in de klas ligt een wereld open om te ontdekken.

 

 

De jonge dieren in dit boek gaan op ontdekkingstocht, gesteund door hun vader of moeder. De begeleidende tekst is op rijm geschreven en vertaald door Ellen Hosmar. Het verhaal is simpel, maar duidelijk: soms is iets lastig of moeilijk, maar met een trotse vader of moeder aan je zijde, die je aanmoedigt en er altijd voor je zal zijn, kun je alles aan. En dat is natuurlijk precies de boodschap die de schrijver wil overdragen op de jonge lezertjes. Dit boek gaat dan ook over vertrouwen, liefde en familie.

 

 

"Ik ben er voor je" is verschenen bij Veltman Uitgevers. Wil je meer informatie over dit boek?