Krokodil mag niet meedoen!

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 16:34

Misschien is het wel het zinnetje dat ik het vaakste heb op de speelplaats: "Juf, ik mag niet meedoen." In het prentenboek "Krokodil mag niet meedoen!" mag Krokodil niet meedoen van Konijn, want krokodillen zijn vies, lawaaierig en bovenal superstom. Krokodil is anders. Konijnen zijn daarentegen fantastisch! Maar daar blijken niet alle vriendjes het mee eens te zijn. Al snel krijgen alle vriendjes ruzie met elkaar. Konijn roept dat katten stinken, Papegaai zegt dat konijnen zich aanstellen... En Krokodil? Hij stelt voor om gewoon samen te gaan voetballen.

Marina Rouzé schreef en illustreerde het prentenboek "Krokodil mag niet meedoen!" dat is verschenen bij uitgevrij Clavis. Het verhaal vertelt op eenvoudige wijze over vooroordelen. De teksten in het boek beperken zich tot de uitspraken van de verschillende dieren, waardoor het verhaal ook voor de allerjongste kleuters goed te volgen is.

 

"Krokodil mag niet meedoen!" is het eerste prentenboek van beeldend kunstenaar Marina Rouzé dat vertaald is in het Nederlands. Met de grote, kleurrijke prenten imponeerde Rouzé de jury van de Key Colours Competition en won ze de gouden medaille in 2022. De Key Colours Competition is een internationale wedstrijd voor illustratoren van kinderboeken in Amerika en Canada, China en de rest van de wereld, waarbij de winnende inzendingen worden gepubliceerd door uitgeverij Clavis.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.