Liefde is stom

Gepubliceerd op 14 februari 2024 om 10:55

Spillo is een egeltje dat dol is op wormen zoeken samen met zijn vriendje Lisca. Maar Lisca is verliefd op Gaia en gaat met zijn vriendinnetje naar de ondergaande zon kijken in het klaprozenveld. Spillo is teleurgesteld en loopt mopperend weg. Liefde is stom!

"Liefde is stom" is het nieuwe prentenboek van de Italiaanse kinderboekenschrijfster en illustrator Francesca Pirrone. Het boek is verschenen bij uitgeverij Clavis en vertelt het verhaal van het opstandige egeltje Spillo. Hij snapt er niets van dat zijn vriendje Lisca verliefd is en liever met zijn vriendinnetje naar de zonsondergang gaat kijken, dan wormen zoeken met hem. "Liefde is stom" is een herkenbaar prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar, waarin diverse emoties aan bod komen, die zeker herkenbaar zullen zijn voor jonge kinderen. Want boosheid is immers een emotie die veel kinderen laten zien, wanneer zij in werkelijkheid teleurgesteld zijn en dat is precies hoe Spillo reageert: boos.

 

 

In zijn boosheid reageert Spillo niet aardig wanneer hij Titta tegenkomt. Hij luistert niet naar haar en wil opnieuw boos weglopen, maar hij struikelt, waardoor zijn bril kapot valt. Het kan Spillo niets schelen. Hij stampvoet alsnog boos weg en gaat in zijn eentje wormen zoeken. Om wormen te vinden kan hij immers vertrouwen op zijn neus. Spillo's emmertje is al snel gevuld met lekkere wormen. Wanneer hij in het hoge gras een meisjes egeltje hoort ritselen, begint er iets te kriebelen in zijn buik. Spillo wil zijn wormen wel delen met haar, maar het meisjes egeltje reageert niet. Wil ze misschien liever een eikel, een kers of een bloem?

Er blijkt echter helemaal geen meisjes egeltje te zijn. Zonder zijn bril kon Spillo niet zien dat het maar een ballon was die ritselde in het hoge gras. Opnieuw is Spillo teleurgesteld en hij schaamt zich bovendien .Maar dan hoort hij opeens de vrolijke stem van Titta. Zij heeft Spillo's bril gemaakt en dan... Dan slaat de verliefdheid plotseling toe bij Spillo en snapt hij opeens hoe fijn het kan zijn om samen naar de ondergaande zon te kijken in het klaprozenveld.

 

 

"Liefde is stom" is een mooi prentenboek over liefde en vriendschap en alle pure emoties die daarbij komen kijken. De kleurrijke prenten van Pirrone geven de emoties van Spillo goed weer en wie goed kijkt, ontdekt veel kleine details in de bloemen.. Een mooi prentenboek dus om voor te lezen op Valentijnsdag of in te zetten in de Week van de Lentekriebels.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.