Help! Een verrassing!

Gepubliceerd op 29 maart 2022 om 10:36

August de Vos houdt niet van verrassingen. Hij houdt van lezen, van mooie dingen maken en van luieren. Van rustige, veilige dingen dus.

Suus houdt echter van rennen, springen en allerlei wilde en luide dingen. Suus nodigt August uit voor een verrassing... De fantasie van August slaat op hol. Wat als Suus allemaal enge en wilde dingen met hem wil gaan doen?

August verstopt zich zelf, omdat hij opziet tegen zijn afspraak met Suus. Maar Suus toont zich echter een ware vriendin, die een heerlijke, rustige picknick heeft georganiseerd, waar ze beiden van genieten. Het was de fijnste dag ooit!

'Help! Een verrassing!' van Miriam Bos is verschenen bij uitgeverij Lemniscaat. Veel kinderen hebben angst voor het onbekende en zij zullen zich makkelijk identificeren met August de Vos. Maar het prentenboek leert de kinderen ook dat je vrienden kunt zijn, ook al houd je niet altijd van dezelfde dingen. Je moet gewoon rekening houden met elkaar. 

Het herkenbare verhaal, wordt verteld in woord en beeld, met de fantastische illustraties van Miriam Bos. Zij is geen nieuwkomer in de wereld der illustraties, maar 'Help! Een verrassing!' is wel haar eerste eigen prentenboek. Elke bladzijde in het boek is even mooi om te zien. Miriam Bos tekent en schildert een kleurrijk bos, waarin je zelf graag met August en Suus zou willen picknicken.