Sprookjes van Grimm

Gepubliceerd op 16 januari 2023 om 09:22

De Gebroerders Grimm staan bekend als schrijvers van bekende sprookjes als Roodkapje, Sneeuwwitje en Doornroosje. De broers Jacob en Wilhelm Grimm waren Duitse taalkundigen met een obsessie voor sprookjes, legendes en volksverhalen. Zij hebben meer dan 200 sprookjes verzameld en bijeengebracht in hun werk Kinder- und Hausmarchen.

Vroeger waren sprookjes bedoeld als moraliserende verhalen, waar kinderen van moesten leren. Kinderen zouden de verhalen het beste onthouden wanneer deze gruwelijk eindigden. De Gebroeders Grimm hebben de meeste sprookjes echter herschreven, waarbij de grootste gruwelijkheden zijn verdwenen, hoewel het nog altijd een vrij gruwelijk idee is om je kinderen achter te laten in een bos natuurlijk.

 

 

Bij Uitgeverij Lemniscaat is de prachtige bundel "Sprookjes van Grimm" verschenen, waarin de vijf mooiste sprookjes van de broers opnieuw verteld worden door Elli Woollard. De verhalen zijn volledig op rijm. De Nederlandse vertaling is van Margaretha van Andel en de grote en kleurrijke illustraties zijn van Marta Altés. De verhalen herbergen nog altijd de originele lesjes in goed en fout, maar dan met een grappige kwinkslag. Zo weet Roodkapje heel goed dat ze niemand zomaar moet vertrouwen, maar nadat de wolf morsdood is neergevallen, valt ze toch voor de vriendelijke charmes van een grote bruine beer die ze in het bos tegenkomt.

 

 

Uitgeverij Lemniscaat staat altijd garant voor kwaliteit en deze bundeling van sprookjes, vormt daar geen uitzondering op. Het boek is een aanwinst in elke boekenkast en een fantastische uitgave voor een nieuwe generatie om kennis te maken met deze oude sprookjes. Alleen de cover al is een lust voor het oog en geeft de sfeer van het boek perfect weer: een prachtige mix tussen oud en modern, gruwelijk en grappig. De kinderen in je klas zullen smullen van de verhalen, die op humoristische wijze opnieuw verteld zijn op rijm.