Beer zoekt een beste vriend

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 11:39

De eerste week van het nieuwe jaar staat meestal in het teken van de Gouden Week: we leren elkaar en de regels in de groep kennen, maken kennis met nieuwe routines en sluiten nieuwe vriendschappen.

Petr Horáček is als schrijver en illustrator vooral bekend van zijn boek Kleine Muis Zoekt een Huis. Bij uitgeverij Lemniscaat verscheen zijn nieuwste prentenboek Beer Zoekt een Beste Vriend, dat een ontzettend mooi prentenboek is om het thema vriendschap en het maken van vrienden bespreekbaar te maken in de groep.

 

 

Het verhaal begint met Zwarte Beer. Hij is op zoek naar een beste vriend, maar die is best lastig te vinden. Gelukkig ontmoet hij Bruine Beer, die ook op zoek is naar een beste vriend. De beren besluiten elkaar gezelschap te houden tijdens hun zoektocht en met een spelletjes verstoppertje, te oefenen met zoeken. Het vinden van een beste vriend is moeilijk, of hebben Zwarte Beer en Bruine Beer die nu toch gevonden in elkaar?

Beer Zoekt een Beste Vriend is een ontzettend leuk, grappig en herkenbaar prentenboek voor kleuters, met prachtige prenten en mooie heldere kleuren., waarin ook het thema diversiteit naar voren komt.