Elandeiland

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 10:52

Welkom op Elandeiland! Rosa gaat bij haar grootmoeder wonen. Dat is nogal een overgang, want Rosa komt uit de stad en haar oma Nan leeft in de wildernis van Elandeiland in een oude houten hut, waar Albert de eland zijn kop steeds door het raam steekt en Biggetje de dwerguil op het dak woont. Oma Nan is nou niet bepaald een doorsneegrootmoeder en Elandeiland is totaal anders dan Rosa zich had voorgesteld. Maar ze neemt zich voor om een echt wildernismeisje te worden: ze kanoot over woeste rivieren en sluit vriendschap met de dieren in de omgeving. Maar dan komen er onverwachte bezoekers op het eiland, die nogal wat opschudding veroorzaken. Is Rosa al wildernismeisje genoeg om te helpen?

Elandeiland is het eerste deel in een nieuwe reeks van vier delen van Alex Milway, die eerder de serie Hotel Flamingo schreef. Net als in Hotel Flamingo lopen de mensen- en de dierenwereld naadloos in elkaar over op het Elandeiland. En stiekem leer je van alles over de natuur. Het ideale boek voor het Kinderboekenweekthema Gi-ga-groen! En natuurlijk een hartstikke leuk om voor te lezen tijdens thema dieren.

Alex Milway baseerde de avonturen van Rosa op zijn eigen avonturen die hij beleefde met zijn oma. Het boek heeft geen avi-niveau, maar de betere lezers kunnen het vast eind groep 3 al lezen, maar het is ook een leuk boek om voor te lezen en zo de kinderen alvast enthousiast te maken voor de delen die nog gaan volgen. Elandeiland is verschenen bij Uitgeverij Lemniscaat.